E.On şi GdfSuez vor să cumpere activele Enel din România

E.On şi GdfSuez vor să cumpere activele Enel din România
Comments Off on E.On şi GdfSuez vor să cumpere activele Enel din România, 16/10/2014, by , in Business today

Francezii de la GdfSuez şi nemţii de la E.On intenţionează să cumpere distribuţiile de electricitate ale Enel pe care italienii vor să le vândă. Pe lângă chinezii de la State Grid Corporation, pe piaţă au intrat şi francezii şi nemţii care însă oferă un preţ mai mic decât al chinezilor.

ENEL s-ar afla in negocieri avansate pentru vanzarea a tot ce inseamna distributie si furnizare, 64,4% din Enel Distributie Muntenia SA si Enel Energie Muntenia SA, 51% din Enel Distributie Banat SA, Enel Distributie Dobrogea SA si Enel Energie SA, dar si 100% din compania de servicii Enel Romania Srl. Grupurile energetice E.On şi GdfSuez sunt interesate de preluarea Enel.

“Grupurile energetice E.On şi Gdf Suez sunt interesate de preluarea unor active din sectorul distribuţiei de electricitate, pe care compania italiană Enel le deţine în România şi pe care intenţionează să le vândă”, scriu jurnalistii de la economica.net, care citeaza surse apropiate situatiei.

Ambele companii sunt active pe piaţa din România. GdFSuez deţine una dintre cele două distribuţii de gaze din România, iar E.On cealaltă distribuţie de gaze şi distribuţia de electricitate din zona Moldovei.

Enel ar vrea sa obţină 1,8 miliarde de euro pe toate activele din România scoase la vanzare. Preţul este mult mai mic faţă de cel pe care chinezii de la State Grid Corporation ar fi fost de acord să-l plătească, respectiv 1,3 miliarde de euro.

About News Report