Doar zece! România inaugurează anul ăsta 10 kilometri de autostradă

Doar zece! România inaugurează anul ăsta 10 kilometri de autostradă
Comments Off on Doar zece! România inaugurează anul ăsta 10 kilometri de autostradă, 06/01/2015, by , in Business today

La capitolul autostrăzi, România stă foarte prost. Cel mai prost din regiune. Țara noastră va deschide doar 10 kilometri de autostradă anul acesta, între Pecica şi Arad, după ce în anii 2012 şi 2013 nu a deschis niciun şantier nou de autostrăzi.

Oficialii români vor inaugura 10 kilometri, între Pecica şi Arad, au ca termen sigur de finalizare anul acesta, în timp ce alţi 6,5 km, între şoseaua Petricani şi centura Bu­cu­reştiului stau sub semnul întrebării.

România stă cel mai prost din regiune la acest capitol. Bulgarii, vecinii de la sud de Dunăre, vor inaugura 142 de kilometri anul acesta, ceea ce ar duce reţeaua de autostrăzi din ţara de la sud de Dunăre la aproape 770 km și ar depăși cu 60 de km România, scrie zf.ro.

Nici ungurii nu stau foarte bine, dar ne-au depășit. Anul acesta, vecinii din vest vor inaugura 55 de klilometri de autostradă. Ungaria are în prezent peste 1.300 de kilometri de autostrăzi, deși țara are o suprafață de două ori mai mică decât România.

Câți kilometri de autostradă au granzii?

Spaniolii au aproape 14.000 de kilometri de autostradă. Aceștia sunt urmaţi de Germania cu peste 13.000 de kilometri și de Franţa cu peste 11.000 de kilometri de autostradă.

About News Report