Diferenţa de preţuri între apartamentele din centrul Bucureştiului şi cele mărginaşe s-a accentuat

Diferenţa de preţuri între apartamentele din centrul Bucureştiului şi cele mărginaşe s-a accentuat
Comments Off on Diferenţa de preţuri între apartamentele din centrul Bucureştiului şi cele mărginaşe s-a accentuat, 14/09/2015, by , in Business today

Diferenţa între preţurile medii solicitate de proprietarii apartamentelor din segmentul mediu şi premium al Capitalei şi preţurile solicitate pentru apartamentele din zonele mărginaşe a crescut în ultimele 12 luni cu peste 20%, se arată într-un studiu al HomeFinders.

În ultima perioadă, prețul apartamentelor din centrul Capitalei este pe un trend ascendent.  În august 2014, valoarea medie solicitată de proprietari pentru apartamentele din zonele semicentrale, centrale şi de Nord ale Bucureştiului era de 67.000 de euro, cu 14.000 de euro mai mare decât preţul solicitat pentru apartamentele situate în zonele mărginaşe.

În luna august a acestui an, pretenţiile proprietarilor de apartamente din segmentul mediu şi premium au rămas aceleaşi, însă valorile medii solicitate pentru apartamentele din zonele mărginaşe au scăzut cu 5,66%, de la 53.000 de euro la 50.000 de euro.

Comparativ cu luna iulie a acestui an, în august, preţurile solicitate au înregistrat o scădere de 1,68%. Proprietarii au solicitat preţuri mai mici cu 1.000 de euro, atât pentru apartamentele din centrul, semicentrul şi Nordul Capitalei.

Sursă: Mediafax

About News Report