Descoperire importantă de ţiţei şi gaze în Buzău. E cea mai mare din ultimii 30 de ani?

Descoperire importantă de ţiţei şi gaze în Buzău. E cea mai mare din ultimii 30 de ani?
Comments Off on Descoperire importantă de ţiţei şi gaze în Buzău. E cea mai mare din ultimii 30 de ani?, 17/12/2014, by , in Business today

OMV Petrom (SNP) şi Hunt Oil Company of Romania au anunţat descoperirea unui zăcământ de ţiţei şi gaze în sudul judeţului Buzău, după o investiţie comună în explorare care se ridică la 5 milioane euro.

Zăcământul a fost descoperit în perimetrul VIII Urziceni Est, la o adâncime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se află la 7-12 km distanţă de zăcăminte mature, exploatate de peste 50 de ani.

“Aceasta are potenţialul să fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei”, se specifică într-un comunicat al subsidiarei grupului austriac OMV, citat de Mediafax.

În perioada următoare, cele două companii vor continua testele pentru a determina potenţialul de producţie şi vor realiza campanii de achiziţie de date seismice în regiune. Cu toate acestea, estimările obţinute din testele efectuate la cele două straturi geologice indică o producţie potenţială pe sondă de 1.200 – 2.100 bep (baril echivalent petrol) /zi.

About News Report