De ce Apple preferă să SE ÎMPRUMUTE decât să folosească proprii bani

De ce Apple preferă să SE ÎMPRUMUTE decât să folosească proprii bani
Comments Off on De ce Apple preferă să SE ÎMPRUMUTE decât să folosească proprii bani, 03/02/2015, by , in Media & Brands

În mod ciudat, Apple, una dintre cele mai mari companii din lume, împrumută bani pentru a-și finanța achizițiile, în loc să se folosească de rezervele de 178 de miliarde de dolari pe care le deține.

Pentru că Apple nu poate repatria acești bani fără să plătească statului american 35% impozit, compania preferă să se împrumute întrucât iese mult mai ieftin.

Tocmai de aceea, Bloomberg scrie că unii senatori americani ar pregăti o propunere legislativă ce ar permite companiilor precum Apple să poată aduce în țară acești bani plătind doar 6,5% impozit. Cu toate acestea, Business Insider notează că un program similar, ce a avut loc acum câțiva ani, a dus la costuri mari pentru guvern, de vreme ce companiile ce au beneficiat de el au micșorat ulterior cheltuielile cu cercetarea și nu au mai creat noi locuri de muncă.

Apple a înregistrat rezultate record fiind considerată compania cu cea mai mare creștere trimestrială din istorie.

Venitul Apple a crescut cu 12% în ultimul trimestru al anului fiscal 2014 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 37,5 miliarde de dolari la 42,1 miliarde de dolari, în timp ce profitul a avansat de la 7,5 miliarde de dolari la 8,5 miliarde de dolari.

About News Report