Danemarca vrea să ELIMINE BANII DEFINITIV

Danemarca vrea să ELIMINE BANII DEFINITIV
Comments Off on Danemarca vrea să ELIMINE BANII DEFINITIV, 15/05/2015, by , in Business today

O nouă lege propusă în Danemarca ar putea duce la o adevărată revoluție economică pentru eliminarea banilor fizici și a conturilor bancare clasice. Astfel, nordicii ar deveni prima țară din lume fără bani cash.

Multe din plățile de astăzi sunt efectuate prin intermediul unui card contactless, prin aplicații de telefonie mobilă sau prin alte mijloace electronice. Danezii se gândesc ca toate plățile să fie efectuate astfel.

Oficialii danezi se gândesc la această măsură cu scopul este de a elimina unele „sarcini administrative și financiare”, cum ar fi costul serviciului de securitate necesar pentru a trimite bani la banca. O altă măsură ar fi că datorită faptului că toți banii existenți se vor afla doar în conturi bancare, monitorizate sau chiar controlate direct de guvern, autoritățile vor putea să încurajeze populația să cheltuiască mai mult, atunci când economia încetinește, sau să-și diminueze cheltuielile în caz de supraîncălzire a economiei.

Totodată, experții avertizează că un astfel de sistem ar fi mult mai ieftin decât cel bazat pe bancnote și monede. Falsificarea ar deveni imposibilă, la fel și jafurile. Economia neagră ar fi extrem de mult diminuată, iar evaziunea fiscală ar deveni aproape imposibilă.

About News Report