Dacia a propus Guvernului TVA zero pentru achiziţia de maşini noi

Dacia a propus Guvernului TVA zero pentru achiziţia de maşini noi
Comments Off on Dacia a propus Guvernului TVA zero pentru achiziţia de maşini noi, 22/05/2015, by , in Business today

Automobile Dacia a propus Guvernului să introducă TVA zero la achiziţia de maşini noi, pentru a susţine creşterea vânzărilor.

Reprezentanții Dacia au propus Guvernului prin vocea lui Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia, să introducă TVA zero la achiziţia de maşini noi.

“Propune-ţi, domnule, să vinzi 50.000 de maşini noi, fără TVA. Înseamnă nişte locuri de muncă stabile, care înseamnă taxe, impozite, o serie de alte contribuţii. (…) Primul răspuns al ministerului – apoi domnule, noi vom avea o gaură de TVA înmulţit cu numărul de maşini”, a spus Stroe, la Digi24.

Vânzările Dacia au crescut cu 19% anul trecut, la 511.000 de autovehicule, principala piaţă fiind în continuare Franţa, cu aproape 105.893 de unităţi, în timp ce în România livrările au avansat tot cu 19%, la 29.625 de unităţi, echivalentul unei cote de piaţă de 31,2%.

În aprilie, aproape 7.000 de persoane, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, dar şi rude ale acestora, au protestat în centrul oraşului Mioveni, cerând Guvernului începerea lucrărilor la autostrada Piteşti – Sibiu, modificarea Codului Muncii şi exprimându-şi dezacordul faţă de proiectul de regionalizare.

Premierul Victor Ponta a declarat, întrebat despre protestul angajaţilor Dacia, că dacă aceştia “o mai ţin în mitinguri, o să se mute producţia în Maroc”, el făcând apel la raţiune din partea liderilor de sindicat.

About News Report