Cum ii afecteaza pe turistii romani situatia din Grecia

Cum ii afecteaza pe turistii romani situatia din Grecia
Comments Off on Cum ii afecteaza pe turistii romani situatia din Grecia, 30/06/2015, by , in Business today

Reprezentantii ANAT au anuntat, luni, in cadrul unui comunicat de presa, ca in “relatiile comerciale dintre turoperatorii romani si greci nu a intervenit, pana in acest moment, nicio modificare care sa afecteze vacanţele romanilor in Grecia, cele deja contractate prin intermediul agentiilor de turism membre ANAT, precum si cele care urmeaza a fi cumparate prin aceeasi operatori economici”.

Concret, vacantele romanilor nu vor fi periclitate de criza din Grecia, insa, subliniaza ANAT, lichiditatile in euro sunt necesare pentru a evita orice fel de risc, îin acest sens.

Potrivit realitatea.net, nu exista niciun fel de informatii, pana in prezent, care sa determine turoperatorii romani sa redirectioneze turistii catre alte destinatii. Charterele deja programate catre diferite insule grecesti vor fi operate in continuare, dupa acelasi program, iar turistii vor beneficia de vacanta aleasa.

“Romanii care pleaca in perioada urmatoare in Grecia ar trebui sa aiba la ei lichiditati in euro. Este, de altfel, o recomandare pe care au făcut-o si alte patronate de turism din Europa, mai ales după decizia de inchidere a bancilor in aceasta saptamana si limitarea retragerilor de la bancomate. De asemenea, cei care pleaca in Grecia continentala, cu masina proprie, sunt sfatuiti sa alimenteze cat mai aproape de granita cu Grecia pentru a preveni inghesuiala de la statiile de alimentare”, a declarat presedintele ANAT, Aurelian Marin.

Estimarile asociatiei arata ca peste 120.000 de romani au optat in 2015 pentru o vacanta in Grecia. In perioada mai-septembrie, turoperatorii romani au programate chartere zilnice catre insule grecesti, respectiv chartere cu autocarul catre Grecia continentala. Aproximativ 30-35% dintre romanii care ajung in Grecia pleaca pe cont propriu, se mai precizeaza in comunicatul ANAT.

Iată câteva sfaturi utile pentru românii care merg în vacanță în Grecia:

Luați-vă bani lichizi întrucât extragerile de numerar de la ATM-urile din Grecia au fost limitate la 60 de euro pe zi pentru clientii băncilor locale. Străinii ar putea retrage mai mult, dar probabil că ATM-urile nu vor avea bani suficienți.

Nu vă faceți griji! Restaurantele, supermarketurile, hotelurile si spa-urile din Grecia acceptă plata prin cardul de credit

Mai multe mitinguri pro si contra referendumului si a guvernului Tsipras au fost programate  în centrul Atenei, în săptămâna ce urmează. Evitați această zonă!

About News Report