Corporatiile ofera 600 de locuri de munca

Corporatiile ofera 600 de locuri de munca
Comments Off on Corporatiile ofera 600 de locuri de munca, 08/07/2014, by , in Lifestyle

 

Peste 6oo de joburi entry-level, stagii de practica si programe de internship sunt disponibile la Targul Virtual Hipo.ro. Sunt vizati studentii si tinerii absolventi, adica tocmai acea categorie cu acces foarte limitat pe piata muncii, peste un sfert dintre acestia fiind deja inregistrati ca someri..

27 de companii au venit cu oferte la acest targ si nu doar in capitala, ci la nivel national, in orase precum Brasov, Arad, Oradea, Iasi, Sibiu, Cluj, Timisoara, etc.. Mai mult, cei care vizeaza o cariera internationala pot aplica pentru pozitiile deschise pentru tari ca Bulgaria si Cehia. Puteti consulta online lista acestora si a oportunitatilor de angajare sau internship pe www.hipo.ro
In general sunt cautati  candidatii care au absolvit o facultate cu profil economic sau tehnic ‘ Cunoasterea unei limbi straine constituie un avantaj.

Un aspect foarte important il constituie faptul ca angajatorii prezenti la acest targ ofera traininguri intensive, in primele trei luni de la angajare,pentru ca tinerii sa se familiarizeze cu politica firmei si cu modul de lucru. De altfel lipsa de experienta in campul muncii reprezinta unul dintre factorii decisivi pentru care tinerii isi gasesc foarte greu un job.

Printre companiile participante amintim: BCR, EURO TRADE SECURITIES, IBM, KPMG Romania, Libra Internet Bank, , AT&T, BeeNear, Brainspotting, Camline, Deloitte, Host Europe Group, Lidl Romania, Optaros, , Philip Morris Romania, Rewe Romania – Penny Market, ROUTE 66, , TRW Airbag Systems, Xerox, Zentiva,etc

Targul virtual de joburi  se adreseaza unei categorii extreme de vulnerabile de pe piata muncii din Romania ,peste 25% dintre tinerii de pana in 24 de ani negasind un loc de munca. Exista si cateva cauze m pentru care s-a ajuns la un procent atat de ridicat : criza economica , lipsa de corelare intre piata muncii si oferta institutiilor de invatamant dar si faptul ca angajatorii prefera candidati cu experienta. Situatia este similara si in alte tari din Uniunea Europeana.

About Business Editor