Copiilor romani li se ofera cei mai putini bani de buzunar la nivel european

Copiilor romani li se ofera cei mai putini bani de buzunar la nivel european
Comments Off on Copiilor romani li se ofera cei mai putini bani de buzunar la nivel european, 12/09/2014, by , in Lifestyle

In urma unui studiu realizat de  ING Group, se arata ca cei mai putini bani de buzunar pe saptamana ii au copiii romanilor, sumele variind in medie de la 2,25 euro si 11 euro.

Potrivit aceluiasi studiu, mai mult de jumatate din adultii care au primit bani de cheltuiala in copilarie fac economii la maturitate, ceea ce sugereaza ca banii de buzunar pot ajuta la dezvoltarea abilitatilor de planificare financiara pe termen lung.

“Daca li se ofera un oarecare control asupra baniilor, copiii pot fi ajutati sa constientizeze valoarea banilor si sa dezvolte un set de abilitaţi de baza, care sa ii pregateasca in obtinerea independentei financiare atunci cand devin adulti”, a declarat Ian Bright, economist senior la ING Group.

Copiii din Italia primesc in medie 5 euro saptamanal, cei sub 5 ani, in timp ce adolescentii de peste 15 ani pot primi pana la 30 de euro pe saptamana. Parintii francezi aloca in medie 2 euro pe saptamana copiilor mai mici de 5 ani, iar celor mai mari de 10 ani, intre 10 si 20 de euro. Copiii si adolescentii din Spania au intre 1 si 20 de euro bani de cheltuiala saptamanal, potrivit studiului.

Adolescentii austrieci primesc cei mai multi bani de buzunar pe saptamana, si anume 35,25 de euro, insa sumele pentru copiii sub 15 ani sunt mai mici decat cele alocate de italieni, francezi si spanioli.

In Romania, copiii mai mici de 10 ani primesc in medie 2,25 de euro de cheltuiala saptamanal, cei cu varste intre 10 si 15 ani echivalentul a 3 euro, iar cei mai mari de 15 ani echivalentul a 11 euro.

In coada clasamentului se afla copiii olandezi sub 5 ani, care primesc de la parinti 0,5 de euro pe saptamana, iar cei din Republica Ceha 0,75 de euro. Sumele pentru copiii cu varste intre 10 si 15 ani din cele doua tari sunt cuprinse intre 1,5 si 1,75 de euro.

About News Report