Contrafacerea duce la dezindutrializarea UE

Contrafacerea duce la dezindutrializarea UE
Comments Off on Contrafacerea duce la dezindutrializarea UE, 16/09/2014, by , in Evenimente

Din seria “Conferinţele Cotidianul.ro”
18 septembrie 2014
Hotel Pullman, București

Contrafacerea și concurența neloială,

 atentate  majore  la  siguranţa  economiei  naţionale

Antreprenori,  lideri de companii din industria alimentară, cosmetice, confecţii şi moda, producţie şi distribuţie, retail și asociații ale consumatorilor finali vor afla răspunsurile așteptate  la multe dintre problemele generate de contrafaceri și concurența neloială, în cadrul conferinței organizate la Hotel Pullman Bucureşti, pe 18 septembrie.

Cotidianul.ro a invitat reprezentanți ai instituțiilor statului implicați în gestionarea acestor probleme, membri ai Parlamentului European să  pună în discuție implicațiile acestor fenomene, amploarea lui reală și modul de reglementare la nivel național și european, având în vedere interconectările multiple din interiorul Pieței Unice europene.

Macheta conferinta_ok final

 

Contrafacerea este o cauză a dezindustrializării UE,  va încerca şi demonstreze Maria Grapini, Europarlamentar Parlamentul European, în deschiderea dezbaterilor. Și intervenția fostului ministru delegat al IMM-urilor, mediului  de afaceri și turismului nu se va opri doar la enunțul unei problematici, ci va avansa către identificarea unor mecanisme de contracarare, la nivel comunitar.

Marius Alexandru Dunca, Preşedintele ANPC,  reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Consiliului Concurenţei, OSIM, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Direcţiei de Supraveghere şi Control Vamal, și-au propus să informeze participanții asupra modului concret de acțiune al autorităţilor în vederea menținerii sub control și a progreselor pe care le-au înregistrat în combaterea efectelor nocive ale fenomenului .

Camera de Comerţ Italiană pentru România și Asociația Anticontrafacere REACT Internaţional, reprezentată de av. Gabriel Turcu vor trage semnalele de alarmă pentru situațiile care pun  în pericol securitatea dezvoltării economice, încrederea  investitorilor și, nu în ultimul  rând,  siguranţa consumatorului.

Parteneri şi speakeri în cadrul evenimentului: Jean Valvis, Preşedinţe-director General Valvis Holding şi Nawaf Salameh, Preşedinte şi CEO al Alexandrion Grup România.

Evenimentul beneficiază si de sprijinul Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România.

Pentru mai multe informații și participare, accesați http://www.cotidianul.ro/conferinta/

About Business Editor