Consumul de carne si produse din carne a scazut drastic in Romania

Consumul de carne si produse din carne a scazut drastic in Romania
Comments Off on Consumul de carne si produse din carne a scazut drastic in Romania, 29/07/2014, by , in Business today

Romanii mananca cu 25% mai putina carne si mezeluri, fata de acum cinci ani, din cauza diminuarii puterii de cumparare. Consumul de carne in Romania s-a aflat intr-o continua scadere si in prima parte a acestui an.

Romanii mananca din ce in ce mai putina carne iar consumul acesteia a scazut cu aproape un sfert in ultimii cinci ani.

“Piata de mezeluri a scazut cu 20-25% in ultimii cinci ani.Estimarile initiale pentru acest an prognozau o crestere zero, dar cei mai recenti indicatori arata o scadere de 1-2%”, a declarat pentru Mediafax, Ovidiu Dusleag, vicepresedintele Asociatiei Romane a Carnii(ARC).

Oficialul asociatiei a mai spus ca in UE, consumul mediu de carne pe cap de locuitor este de aproximativ 85 de kilogram pe an, in timp ce in Romania este mai mic cu cel putin 25%.

In topul preferintelor romanilor ramane in continuare carnea de porc si mezelurile tot din carne de porc. Exista insa, o tendinta de crestere a consumului de carne si produse din carne de curcan.

“Tendinta generala a consumatorilor a fost de a alege produse mai economice, dar au fost mai selectivi, alegand cu precadere producători recunoscuti. In functie de varsta si nivelul de educatie, criteriile de achizitie difera”, a mai spus Dusleag.

About News Report