Constructia fabricii de elicoptere Airbus de la Brasov va incepe in curând

Constructia fabricii de elicoptere Airbus de la Brasov va incepe in curând
Comments Off on Constructia fabricii de elicoptere Airbus de la Brasov va incepe in curând, 19/08/2015, by , in Business today

Compania franco-germana Airbus va demara la mijlocul lunii octombrie constructia fabricii de elicoptere la Ghimbav, langa Brasov, daca procedurile legale vor fi indeplinite la timp, a anuntat Ministerul Economiei, Comertului si Turismului.

Secretarul de stat Sorin Encutescu s-a intalnit de curand cu reprezentanti ai companiilor Airbus Helicopters (Franta) si Airbus Helicopters Industries (Romania).

„In cadrul discutiilor, a fost evidentiata determinarea pentru realizarea in Romania a unei noi capacitati industriale destinate productiei de elicoptere si finalizarea procedurilor legale de obtinere a ajutorului de stat si a autorizatiilor de construire a noii fabrici. Au fost discutate, de asemenea, aspecte privind principiile care vor fi incluse in noul Acord de cooperare care va contribui la definirea si statuarea noului cadru de cooperare. Acordul va statua inclusiv participarea larga a unor companii romanesti din industria aerospatiala, in calitate de potentiali subcontractori, la fabricarea acestui elicopter. Reprezentantii Airbus Helicopters au mentionat ca, in conditiile in care toate procedurile legale vor fi indeplinite in timp, este posibil ca inceperea lucrarilor de constructie la noua fabrica de elicoptere sa aiba loc in a doua jumatate a lunii octombrie“, se precizeaza intr-un comunicat al ministerului de resort, citat de adevarul.ro.

Infiintarea acestei fabrici va asigura si crearea de noi locuri de munca, procesul de recrutare a primului lot de angajati cu inalta calificare fiind finalizat in proportie de 95%.

About News Report