Compania poloneză AmRest preia franciza Starbucks în România şi Bulgaria

Compania poloneză AmRest preia franciza Starbucks în România şi Bulgaria
Comments Off on Compania poloneză AmRest preia franciza Starbucks în România şi Bulgaria, 06/03/2015, by , in Business today

Compania poloneză AmRest Holdings a anunţat vineri că a preluat franciza de cafenele Starbucks în România şi Bulgaria, într-o tranzacţie estimată la 16 milioane de euro.

Polonezii de la AmRest sunt interesați de multă vreme de franciza Starbucks pentru țările de la Marea Neagră. AmRest Holdings a preluat integral cele două companii care operează lanţurile de cafenele Starbucks în România şi Bulgaria. Preţul final al tranzacţiei va fi stabilit la încheierea tranzacţiei, iar achiziţia reţelelor Starbucks în România şi Bulgaria se potriveşte perfect cu strategia noastră şi asigură mijloacele de a intra pe piaţa românească, a doua ca mărime din Europa Centrală, şi care are o economie într-o dinamică crescătoare”, se arată într-un comunicat al AmRest Holdings.

AmRest deţine franciza pentru reţeaua Starbucks din 2007, când a deschis prima cafenea în Praga, iar în prezent operează 67 de cafenele în Polonia, Cehia şi Ungaria. În urma tranzacţie, compania va opera şi cele 14 cafenele din România şi 5 din Bulgaria.

Anul trecut, în România au fost deschise patru cafenele, iar pentru acest an urmează să fie deschise încă 7 unităţi, dintre care unele sunt deja funcţionale.

About News Report