Cinema City a deschis la Deva primul cinematograf 3D din regiune şi cel de-al 20-lea multiplex din ţară

Cinema City a deschis la Deva primul cinematograf 3D din regiune şi cel de-al 20-lea multiplex din ţară
Comments Off on Cinema City a deschis la Deva primul cinematograf 3D din regiune şi cel de-al 20-lea multiplex din ţară, 02/10/2015, by , in Business today

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinematografe din Europa, a inaugurat cel de-al 20-lea multiplex al companiei, în Shopping City Deva. Investiţia totală într-un astfel de multiplex, se situează, în general, în jurul sumei de 4-5 milioane de euro. Această investiţie nu este acoperită integral de Cinema City, o parte aparţinând şi dezvoltatorilor centrului comercial.

Cinema City Deva reprezintă o inovaţie pe piața locală, fiind dotat cu cea mai modernă tehnologie şi ridicându-se la standardele cinematografelor din marile capitale ale lumii. Noul multiplex dispune de 6 săli, complet digitalizate, care însumează un total de 1087 de locuri.

Deschiderea de la Deva marchează totodată strategia de extindere a companiei în întreaga țară, Cinema City consolidându-și astfel poziția de lider de piață ca număr de cinematografe, număr de bilete vândute și inovații în tehnologia din domeniu.

deva1

“Rămânem consecvenți strategiei noastre de a le oferi iubitorilor de film entertainment de calitate, o experiență cinematografică deosebită și săli de cinema la cele mai noi standarde internaționale. Acest efort este susținut de întreaga echipă Cinema City și, după Deva, vom continua cu noi deschideri în perioada imediat următoare, în alte două orașe cheie ale țării: Drobeta-Turnu Severin şi Suceava”, a declarat Ioana Ionescu, Marketing Manager Cinema City România.

Expansiunea rețelei Cinema City în România continuă astfel în luna octombrie a acestui an, în zona de vest a țării în județul Mehedinți, precum și în nordul țării, în județul Suceava. Multiplexul din Drobeta-Turnu Severin va fi amplasat în centrul comercial Severin Shopping Center și va dispune de 6 săli, iar multiplexul din Suceava va fi amplasat în centrul comercial Iulius Mall și va dispune de 8 săli.

deva2

Despre Cinema City

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România și face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanț de cinematografe din Europa. Compania are multiplexuri în 14 orașe din țară: București, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanța, Deva, Iași, Ploiești, Pitești, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Timișoara.

În total, Cinema City operează 20 de multiplexuri, cu 184 de săli și 34.004 de locuri. Cineworld Group este prezent în  9 țări, deținând  211 multiplexuri cu mai mult de 1.958 de săli, dintre care 25 IMAX și 12 săli 4DX. Primul cinematograf al companiei a fost deschis în 1930 în Haifa, Israel, compania extinzându-se în Europa Centrală  în 1997, și intrând în România în 2007.

About News Report