Cine este Rainer Seele, noul CEO al OMV?

Cine este Rainer Seele, noul CEO al OMV?
Comments Off on Cine este Rainer Seele, noul CEO al OMV?, 30/03/2015, by , in Business today

Rainer Seele, pana astazi presedinte al Camerei de comert Germania – Rusia si partener de afaceri traditional al Gazprom, a fost numit CEO al companiei austriece OMV, compania-mama a Petrom.

Rainer Seele, preşedintele board-ului Wintershall, cel mai mare producător de petrol şi gaze din Germania, va prelua funcţia de director executiv al OMV de la 1 iulie, în condiţiile în care actualul CEO, Gerhard Roiss, va pleca de la conducerea grupului austriac la finalul lunii iunie.

Nascut in 1960, Seele a condus consiliul de administratie al companiei energetice Wintershall, care este detinuta de concernul german BASF.

Wintershall este cel mai mare producator german de titei, cu peste 2500 de angajati in 40 de tari in care opereaza. De asemenea, Wintershall este unul din cei mai apropiati parteneri de afaceri ai concernului rus Gazprom. Compania germana are incheiat un joint-venture cu Gazprom si opereaza campuri in Siberia.

În luna octombrie a anului trecut, Consiliul director al companiei a convenit cu directorul general executiv Gerhard Roiss ca acesta să demisioneze de la conducerea grupului austriac începând cu data de 30 iunie 2015, cu aproape doi mai devreme decât mandatul iniţial, pe fondul rezultatelor financiare slabe ale companiei.

De ce e importantă pentru ROMÂNIA schimbarea CEO?

Politica de investitii si comerciala a Petrom este stabilita de actionarul sau majoritar, adica OMV. In ultimii ani OMV (al carei principal actionar este statul austriac) s-a remarcat printr-o politica foarte apropiata de Rusia/Gazprom.

About News Report