Cine efectueaza cele mai multe tranzactii online in Romania?

Cine efectueaza cele mai multe tranzactii online in Romania?
Comments Off on Cine efectueaza cele mai multe tranzactii online in Romania?, 19/08/2015, by , in Business today

Mai mult de jumatate din tranzactiile online cu cardul procesate in primul semestru au fost realizate din Bucuresti, barbatii fiind cei care au initiat cele mai multe operatiuni online prin card, cu peste 60% din numarul total, potrivit furnizorului de servicii de plati mobile NETOPIA mobilPay.

Bucurestenii raman cei mai fideli utilizatori ai platii online cu cardul, peste 50% din toate tranzactiile intermediate de NETOPIA mobilPay de la inceputul lui 2015 provenind din Capitala, arata datele companie, liderul platilor mobile din Romania, si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online cu cardul de pe piata locala, scrie Mediafax.ro.

Urmatoarele orase in functie de platile realizate online sunt Cluj – Napoca, cu o pondere de 5%, Timisoara – cu 4,9% din totalul tranzactiilor online procesate anul acesta, respectiv Iasi, Constanta si Brasov, fiecare cu o pondere de aproximativ 3%.

Cat priveste varstele celor care opteaza pentru plata online, majoritatea, circa 46%, au intre 25 si 34 de ani, urmati de cei intre 35 si 45 ani, usor peste 22%, si de tinerii cu varste intre 18 si 24 de ani, 17% din total. Cei care folosesc cel mai putin cardul online, pentru cumparaturile pe Internet, sunt persoanele cu varste de peste 55 ani, doar 4%, in timp ce numai 2% dintre cei care au peste 65 de ani platesc online.

“Faptul ca tinerii intre 25 si 34 de ani platesc cel mai mult online, este cumva firesc. Este varsta cea mai fructuoasa pe plan profesional, cu accces la tot ce inseamna informatie si cu un ritm alert, unde eficienta si rapiditatea sunt absolut necesare. Si daca ne uitam peste date, vedem ca si generatia tanara, inca pe bancile scolii, este deja obisnuita cu plata online, urmand ca in cativa ani sa o adopte absolut natural”, declara Antonio Eram, director general si fondator al NETOPIA mobilPay.
Potrivit datelor companiei, achizitiile de pe Internet se indreapta, cu precadere, catre produse si servicii din zona turismului, utilitatilor, digital si IT&C. In acelasi timp, majoritatea romanilor prefer sa cumpere din mediul digital in timpul saptamanii, incepand cu ora 9:00 dimineata, si pana la 12:00, sau seara, dupa 19:00, cand isi termina programul la birou.

About News Report