Cine conduce în topul celor mai performante 50 de companii din ROMÂNIA

Cine conduce în topul celor mai performante 50 de companii din ROMÂNIA
Comments Off on Cine conduce în topul celor mai performante 50 de companii din ROMÂNIA, 17/12/2014, by , in Business today

Și afacerile românești pot fi performante. Cum mici modificări, topul celor mai performante 50 de companii de la noi este în continuare dominat de jucători din retail, auto, construcţii şi IT, potrivit Top 50 Best Performers, realizat de Coface.

Dedeman, reţeaua românească de retail cu materiale de construcţii şi dedicate amenajărilor interioare, şi-a păstrat prima poziţie în Top 50 Best Performers, având cea mai mare cifră de afaceri dintre companiile româneşti care au îndeplinit criteriile de performanţă financiară.

Pe locul al 2-lea s-a clasat Holzindustrie Schweighofer, o companie austriacă, care activează în industria prelucrării lemnului, care îşi desfăşoara activitatea prin intermediul celor 4 locaţii de productie din România din Sebeş, Rădăuţi, Siret şi Comăneşti.

Locul trei îi revine companiei cu capital românesc Tinmar Ind, care are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice.

Toate companiile aflate în top 50 au o cifră de afaceri de peste 25 de milioane de euro. În ceea ce priveşte distribuţia geografică, cele mai multe firme provin din Bucureşti (21 firme), urmat de judeţul Arad – în premieră pe locul 2, Braşov, Argeş şi Cluj.

În lista primelor 5 sectoare de activitate din punctul de vedere al numărului de companii performante sunt domeniile comerţului cu ridicata (11), industriei de maşini şi echipamente (9), comerţului cu amănuntul (5 firme), construcţii şi IT (fiecare cu câte 4 firme).

About News Report