Chinezii vor construi un tren care va merge cu 2.900 de km pe ora

Chinezii vor construi un tren care va merge cu 2.900 de km pe ora
Comments Off on Chinezii vor construi un tren care va merge cu 2.900 de km pe ora, 04/07/2014, by , in Vision & Trends

Chinezii lucreaza la proiectul unui tren de super viteza, care va putea atinge 2.900 de km pe ora si va permite parcurgerea distantei dintre Moscova si Paris intr-o ora.

Trenul se va numi Super Maglev, fiind varianta mult mai perfectionata a trenului actual de mare viteza, Maglev, care ruleaza cu peste 431 de km pe ora si care circula deja pe caile ferate din China, Japonia si Coreea de Sud. Trenul functionează pe pernă magnetica, datorita unui sistem de electromagneti si este pus in miscare printr-un flux de curent alternativ. Franarea se realizeaza inversand directia campului magnetic.

Potrivit Capital.ro, cercetatorii chinezi sustin ca prototipul la care lucreaza ar putea sa atinga incredibila viteza de 2.900 de km pe ora, datorita fortelor magnetice, viteza care la momentul actual este doar teoretica, dat fiind ca respectivul prototip este la scara redusa. Dr. Deng Zigang, coordonatorul proiectului priveste cu optimism acest proiect sustinand ca ceea ce pare imposibil, poate deveni posibil dupa producerea unui prototip in marime naturala.

Trenul ar urma sa circule printr-un tunel presurizat, la o presiune de 10 ori mai mica decat presiunea atmosferica la nivelul marii. Alte avantaje, in afara vitezei de rulare foarte mare este atat reducerea zgomotului, cat si a consumului de energie.

Un avion de linie parcurge distanta Paris-Moscova in peste trei ore, insa cercetatorii chinezi si-au propus ca Super Maglev sa parcurga aceasta ruta intr-o ora, ceea ce ar putea insemna o adevarată revolutie in materie de transport public.

About News Report