China vine mai multe telefoane Apple decât SUA

China vine mai multe telefoane Apple decât SUA
Comments Off on China vine mai multe telefoane Apple decât SUA, 09/01/2015, by , in Lifestyle

China este tara care a devansat pentru prima data SUA, in topul celor mai mari piete pentru telefoanele iPhone. Unul dintre produsele apreciate de public ale grupului american Apple arata un studiu realizat de banca UBS preluat de cotidianul China Daily.

Apple a vandut in trimestrul patru al anului trecut 69,3 milioane, dintre care 35% in China, afirma UBS. China va detrona SUA de pe cea mai mare piata pentru iPhone, daca aceste cifre se vor confirma.

„Cele mai recente date sugereaza ca cererea de telefoane iPhone a inregistrat o crestere sustinuta in China, fiind posibil ca China sa fie responsabila pentru 35% in ultimul trimestru comparativ cu 22% in ultimul trimestru din 2013”, a declarat analistul UBS, Steven Milunovich. Potrivit acestuia, ponderea telefoanelor iPhone vandute pe piata din SUA a scazut pana la 24% in primul trimestru din 2015 de la 29% in urma cu un an.

Conform capital.ro, Apple a inceput sa comercializeze cele mai moderne telefoane ale sale, iPhone 6 si iPhone 6 Plus, pe piata chineza in luna octombrie 2014, la o luna dupa ce au fost lansate pe pietele din SUA, Germania, Australia, Canada, Franta, Hong Kong, Japonia, Marea Britanie si Singapore.

Anul trecut, in cursul unei vizite in China, directorul Apple, Tim Cook a declarat ca „este doar o chestiune de timp” pana cand China va deveni cel mai mare contributor la veniturile Apple. Cook a mai spus ca Apple are de gand sa creasca numarul magazinelor sale din China de la 15 la 40 in cativa ani.

About News Report