Cele mai comune parole! Evită-le!

Cele mai comune parole! Evită-le!
Comments Off on Cele mai comune parole! Evită-le!, 12/08/2015, by , in Business today

Specialiştii în IT avertizeaza ca cele mai folosite parole sunt si cel mai usor de spart. Poliţiştii primesc zeci de plângeri din partea persoanelor cărora hackerii le-au spart emailurile din cauză că parolele erau prea simple, relateaza digi24.ro.

Cele mai folosite parole contin combinatii de cifre crescatoare si numele utilizatorului si al unor membri de familie, reiese dintr-un clasament realizat de specialisti IT. In top apar si parole care contin termenii “fotbal” sau „dragon”.

„Sunt parolele din putine cifre, 1,2,3 sau 1,2,3,4, adminin, numele utilizatorului, al copilului, al animalului de companie”, a explicat George Razvan Stan, specialist IT.

Hackerii pot ajunge sa instaleze pe calculatorul victimei un virus prin care pot prelua controlul intregului sistem informatic.

“De aici putem extinde, pentru a intra in posesia unor date bancare, se poate folosi de resursele victimei pentru a genera viitoarele atacuri sub anonimat”, a declarat un ofiter din cadrul serviciului de combatere a criminalitatii.

Pentru a evita astfel de situatii, specialistii recomanda ca parolele sa contina multe caractere, combinatii de cifre si litere, dar si semne de punctuatie. in plus, specialistii recomanda sa apelam la diverse site-uri de securitate.

Un caz de atac cibernetic ce a facut valva si peste Ocean este cel al hackerului roman Guccifer, condamnat anul trecut la 7 ani de închisoare, dupa ce a intrat in casutele de e-mail ale unor oficiali printre care fostul director al SRI, George Maior, europarlamentul Corina Cretu si trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, precum si secretarul american de stat Colin Powel.

About News Report