Cea mai mare tabara de explorare si aventura din Romania

Cea mai mare tabara de explorare si aventura din Romania
Comments Off on Cea mai mare tabara de explorare si aventura din Romania, 01/07/2018, by , in Lifestyle

Federația Română de Speologie în parteneriat cu Primăria Baru si Asociația Administrațiilor de Arii Naturale Protejate va invita luni, 2 iulie 2018, ora 17.00, la deschiderea BALKAN CAVER’S CAMP 2018, cea mai mare tabără de aventură și explorare din România si întâlnirea speologică balcanica a federațiilor de speologie din întreaga lume.

Evenimentul de amploare are loc pentru prima oară în România, în perioada 2 – 8 iulie 2018, în Baru Mare, Țara Hațegului cu susținerea Academiei Române, a Universității Babes Bolyai din Cluj Napoca, a Universității București, a Asociației Administrațiilor de Arii Naturale Protejate și în colaborare cu cele trei parcuri renumite: Parcul Național Retezat, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO și Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina.
BALKAN CAVER’S CAMP 2018 celebrează şi împlinirea a 150 de ani de la naşterea lui Emil Racoviță şi 100 de ani de la Marea Unire si va cuprinde, timp de o saptamana, cel mai interesant şi complex program conceput pentru o tabară de explorare şi turism în România. Traseele turistice, sesiunile de lucru în peşteri, excursiile la cetăţile dacice vor fi intercalate cu prezentări ştiințifice, expoziții, show-uri multimedia, spectacole şi concursuri. Seara nu vor lipsi muzica, focul de tabară, poveştile şi legendele medievale, filmele documentare şi coocking show-uri.
Balkan Caver’s Camp 2018 va mai găzdui si Congresul Național de Speologie, dar și cea de-a 36-a ediție a Concursului Internațional ”SpeoArta”, concurs de fotografie destinat pasionaților de lumea fascinantă a peşterilor.
Maestrul Ovidiu Lipan Tandarica va concerta alaturi de Fanfara Shukar din 10 Prajini joi, 5 iulie, iar Chef Ovidiu Paltineanu este responsabil cu food court-ul evenimentului si show-urile culinare.

https://www.balkancaverscamp.com/

25 de trasee, 42 de ghizi voluntari, peste 500 de oameni din toate colțurile lumii

Balkan Caver’s Camp 2018 are cel mai interesant şi complex program conceput pentru o tabară de explorare şi turism în România. Traseele turistice, sesiunile de lucru în peşteri, excursiile la cetăţile dacice vor fi intercalate cu prezentări ştiințifice, expoziții, show-uri multimedia, spectacole şi concursuri. Seara nu vor lipsi muzica, focul de tabară, poveştile şi legendele medievale, filmele documentare şi coocking show-urile cu preparate delicioase de la specialitățile cu bureți şi trufe de pădure până la tradiționalul ciolan cu fasole.

Copiii vor avea ocazia să îl cunoască pe Dinozaurul Bondoc care va ajunge în tabară direct din Geoparcul Dinozaurilor Tara Hațegului – UNESCO însoțit de păzitorii lui şi de legendele despre balaurii locului.

Programul întregului eveniment va cuprinde deplasări în 14 peșteri din Munții Șureanu și Retezat. Aflați în Țara Hațegului, Munții Șureanu au fost unul dintre centrele de dezvoltare și rezistență ale dacilor transilvăneni, cu un impact puternic asupra genezei poporului român. Este o zonă cu o istorie deosebită, colorată cu povești și legende, unde se află unele dintre cele mai frumoase peșteri din România: Șura Mare, Cioclovina, Tecuri, Cocolbea, dar și cetăți antice ce și-au lăsat amprenta asupra istoriei și culturii europene.

Pe lângă turele de lucru în peşteră cu speologii prezenți, în cadrul Balkan Caver’s Camp se vor organiza trasee de drumeție alpină și parcurgere de canioane sub îndrumarea rangerilor de la cele trei parcuri implicate în proiect: Munții Retezat – la lacul Bucura și vârful Peleaga 2509 m alt, Retezatul Mic – zona Piule Iorgovanu inclusiv canioane, Munții Parâng – ascensiune vârful Parângul Mare 2519 m alt, Munții Șureanu – zona Fundătura Ponorului. Nu vor scăpa nevizitate nici obiectiveprecum cetățile dacice din Munții Orăștiei, cea mai importantă fiind Sarmisegetuza Regia, capitala dacilor.

https://www.balkancaverscamp.com/program

Participarea poate fi confirmata  la numarul de telefon  0722 587 393.

Business Avenue sustine evenimentul si este partener media al taberei internationale .

About Business life