Ce spune presedintele Klaus Iohannis despre colaborarea dintre Dacia si Renault

Ce spune presedintele Klaus Iohannis despre colaborarea dintre Dacia si Renault
Comments Off on Ce spune presedintele Klaus Iohannis despre colaborarea dintre Dacia si Renault, 07/09/2015, by , in Business today

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, duminica, la Mioveni, ca Romania se poate dezvolta in jurul unor investitii majore si ca este important sa fie incurajati investitorii straini, dar si companiile autohtone si capitalul romanesc.

“Romania puternica poate sa se dezvolte in jurul unor investitii majore si avantaje strategice, cum este si cazul acestui sector industrial, care creeaza locuri de munca si care contribuie la prosperitatea unei intregi comunităţi si chiar a unei intregi societati. Colaborarea dintre Dacia si Renault este dovada faptului ca investitiile straine in Romania au avut si vor avea in continuare sansa de a fi transformate in exemple clare ale succesului economic”, a declarat Iohannis, prezent duminica la Mioveni, la evenimentul “Renault Day”.

Potrivit Mediafax.ro, Iohannis a mai spus ca Dacia este cea mai mare companie din Romania, avand o contributie semnificativa la PIB, iar vanzarea masinilor Dacia in strainatate inseamna 8% din exporturile noastre.

“Este important sa sustinem astfel de investitii productive in toate domeniile, sa incurajam atat investitorii straini, cat si companiile autohtone si capitalul romanesc, astfel incat, prin investitii si munca productiva, sa se imbunatateasca continuu viata romanilor. In acelasi timp, statul trebuie sa isi onoreze obligatiile sale, care tin de climatul de afaceri, infrastructura, predictibilitate fiscala si legislativa, stabilitate si, sigur, transparenta”, a mai declarat presedintele Romaniei.

About News Report