Ce spune Merkel despre rezultatul referendumului din Grecia

Ce spune Merkel despre rezultatul referendumului din Grecia
Comments Off on Ce spune Merkel despre rezultatul referendumului din Grecia, 07/07/2015, by , in Business today

Angela Merkel considera ca nu exista niciun temei pentru negocierea unui nou pachet de salvare a Atenei, in urma respingerii decisive a reformei si taierilor bugetare prin referendumul de duminica, a declarat luni Steffen Seibert, un purtator de cuvant al Guvernului german, relateaza DPA in pagina electronica.

Potrivit unor sondaje realizate la iesirea de la urne, grecii au votat “NU” planului creditorilor Atenei in cadrul unui referendum initiat de guvernul lui Alexis Tsipras. “In lumina deciziei pe care a luat-o ieri poporul grec, nu exista conditii, in prezent, in vederea intrarii in negocieri cu privire la un nou program de ajutorare”, a declarat Seibert.

Merkel este de parere ca plebiscitul este “o clarificare” a pozitiei elene, a precizat el. “Usa negocierilor ramane deschisa”, a adaugat Seibert, dar a minimizat sansele unui acord rapid cu Atena, insistand asupra faptului ca aprobarea unui plan de salvare este un proces de durata.

“Referendumul reprezinta o respingere a principiului ajutorarii europene, care are la baza solidaritatea si efortul individual”, a subliniat purtatorul de cuvant al Berlinului, potrivit Mediafax.ro.

About News Report