Ce loc ocupa Romania in topul tarilor privind atractivitatea pentru expati

Ce loc ocupa Romania in topul tarilor privind atractivitatea pentru expati
Comments Off on Ce loc ocupa Romania in topul tarilor privind atractivitatea pentru expati, 27/08/2015, by , in Lifestyle

Romania ocupa locul 27 intr-un top care clasifica tarile in functie de cat de atractive sunt acestea pentru expati, potrivit sondajului Expat Insider 2015, realizat de reteaua sociala InterNations in 195 de state si teritorii.

Doar doua state europene au intrat in primele zece, Malta pe locul al treilea si Luxemburg pe cinci. Cea mai atractiva tara pentru expati este Ecuador, urmata de Mexic, Malta, Singapore, Luxembug, Noua Zeelanda, Thailanda, Panama, Canada si Australia, scrie Mediafax.ro.

Dintre tarile europene, inaintea Romaniei se situeaza Austria (11), Elvetia (14), Polonia (15), Germania (16), Portugalia (20), Cehia (22) si Olanda (25). Romania este precedata de Hong Kong (26) si urmata de Japonia (28), Ungaria (29) si Spania (30). Tari dezvoltate din Europa, precum Franta (47) si Italia (58), se afla in a doua parte a topului, care clasifica 64 dintre tarile din care au fost primite raspunsuri. Pe ultimele locuri, expatii au plasat Arabia Saudita (61), Nigeria (62), Grecia (63) si Kuweit (64).

Romania este foarte atractiva pentru expatii cu venituri mai reduse, categorie unde a reusit chiar sa intre in top zece, pe locul al optulea. In randul acestora sunt inclusi expatii care obtin venituri, impreuna cu familia, mai mici sau egale cu 25.000 de dolari pe an. Destinatia preferata a expatilor cu buget redus este Grecia, arata sondajul realizat de InterNations, urmata de Ecuador, Cehia, Portugalia, Cipru, Argentina, Romania, Costa Rica si Spania.

In acelasi timp, romanii sunt printre cei mai primitori cu expatii. Romania se situeaza pe locul 13 in functie de acest criteriu, dupa Argentina si inaintea Noii Zeelande. La sondaj au participat 14.000 de expati, din 195 de tari. Acestia au acordat calificative de la unu (foarte rau) la sapte (foarte bine) pentru diferite aspecte ale vietii in strainatate, printre care calitatea vietii in tara respectiva, cat de usoara este adaptarea, viata de familie sau finante personale.

About News Report