Ce competiție! Apple a egalat Samsung la numărul de smartphone-uri vândute

Ce competiție! Apple a egalat Samsung la numărul de smartphone-uri vândute
Comments Off on Ce competiție! Apple a egalat Samsung la numărul de smartphone-uri vândute, 29/01/2015, by , in Lifestyle

Samsung a fost egalată de Apple la numărul de smartphone-uri vândute la nivel mondial în ultimul trimestru al anului trecut, după ce compania sud-coreeană a pierdut teren în faţa rivalului american pe mai multe pieţe cheie.

Samsung pierde din avans în fața rivalilor de la Apple. Potrivit estimărilor firmei de cercetare de piaţă Counterpoint Technology, Apple şi Samsung au vândut câte 74,5 milioane de smartphone-uri în ultimele trei luni ale anului trecut, poziţia Samsung de lider al pieţei globale fiind ameninţată pentru prima dată începând din 2011. În 2011, Samsung a ieșit pe piață cu modelul de succes Galaxy.

La nivel de grup, Samsung a înregistrat o scădere cu 27% a profitului net în ultimul trimestru din 2014

Samsung se află sub presiune atât din partea Apple pe segmentul premium, cât şi din partea producătorilor de modele ieftine Xiaomi şi Lenovo (China) şi Micromax (India), iar vânzările ultimului model Galaxy, lansat în primăvara anului trecut sub numele de Galaxy S5, au fost dezamăgitoare. Se pare că modelul Samsung S5 a fost vândut cu 40% mai puțin decât se așteptau oficialii firmei sud-coreene.

Cu toate acestea, Samsung are un as în mânecă cu care speră să recupereze avansul pe care îl aveau: lansarea în luna martie la Barcelona a modelului Samsung Galaxy S6. Acest model vine cu o cameră foto de 20 de megapixeli și stabilizare optică.

About News Report