Ce AFACERE! Veniturile Facebook au crescut cu 59% în al treilea trimestru

Ce AFACERE! Veniturile Facebook au crescut cu 59% în al treilea trimestru
Comments Off on Ce AFACERE! Veniturile Facebook au crescut cu 59% în al treilea trimestru, 30/10/2014, by , in Business today

Reteaua de socializare Facebook este pe un trend ascendent si a inregistrat o crestere în trimestrul al treilea, de 59%, la 3,2 miliarde de dolari, de la 2,01 miliarde de dolari în intervalul corespunzător din 2013.

Conform datelor oficiale, publicitatea pe platformele mobile a reprezentat 66% din veniturile totale din publicitate ale Facebook, în creştere faţă de trimestrul al treilea al anului trecut, când acest sector a generat doar 49% din veniturile din reclame.

În plus, profitul net al companiei aproape s-a dublat în perioada iulie-septembrie, la 806 milioane de dolari, faţă de 425 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut. Dar și costurile au crescut cu 41% în cel de-al treilea trimestru, în condiţiile în care numărul anagajaţilor Facebook s-a mărit cu 1.200.

Compania de cercetare de piaţă eMarketer estimează că Facebook va deţine o cotă de 20% din piaţa globală a publicităţii mobile la sfârşitul acestui an. Cota de piaţă a Google, principalul competitorul al Facebook pe această piaţă, va scădea la 45% faţă de 50% în urmă cu doi ani.

About News Report