Câți români și bulgari muncesc în Marea Britanie?

Câți români și bulgari muncesc în Marea Britanie?
Comments Off on Câți români și bulgari muncesc în Marea Britanie?, 12/11/2015, by , in Business today

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care muncesc în Marea Britanie a atins un nivel record de 2,1 milioane. 10% dintre aceștia sunt români și bulgari.

Potrivit ONS, comparativ cu situația din urmă cu un an, numărul rezidenților din UE care muncesc în Marea Britanie a crescut cu 16% sau aproape 300.000 de persoane. Din România și Bulgaria sunt 219.000 de cetățeni care reprezintă  o creștere anuală de 16% sau 30.000 de persoane, scrie Agerpres.

Comparativ, numărul muncitorilor din cele opt state ex-comuniste care au aderat la UE în 2014, printre care se numără și Polonia, a ajuns la 982.000 de persoane în perioada cuprinsă între sfârșitul lunii iulie și finele lunii septembrie, în creștere cu 200.000 de persoane în doar doi ani.

În luna februarie a acestui an, un raport elaborat de centrul Migration Observatory de la Universitatea din Oxford susținea că aproape 60% din imigranții români și bulgari care trăiesc în Marea Britanie susțin că sunt liber profesioniști, ceea ce le permite să aibă acces deplin la sistemul de asistență socială.

About News Report