Câți bani au trimis “acasă” românii plecați la muncă în străinătate

Câți bani au trimis “acasă” românii plecați la muncă în străinătate
Comments Off on Câți bani au trimis “acasă” românii plecați la muncă în străinătate, 15/10/2015, by , in Business today

Conform statisticilor oferite de Banca Mondială, în 2014, românii primeau transferuri de bani în principal din Italia (un miliard de dolari), Spania (792 milioane de dolari) şi Germania (451 milioane de dolari).

În ultima perioadă valoarea tranzacțiilor a scăzut și au crescut cele din țările nordice, semn că românii “migrează” către economii mai stabile, scrie Agerpres.

“Vedem un trend în special al românilor care au lucrat în Spania, Italia, Grecia şi în ţările din sud care se duc către nordul continentului – Germania, Marea Britanie, Suedia, Norvegia. Unde sunt bani, acolo se duc şi românii! Aş spune că sunt deştepţi, din acest punct de vedere”, a spus directorul regional MoneyGram pentru Europa de Sud-Est, Radu Pojoga.

Piaţa românească s-a clasat pe locul al cincilea în Europa Centrală şi de Est, primind peste 3,4 miliarde de dolari numai anul trecut, potrivit Băncii Mondiale. Românii primesc cei mai mulți bani din Italia (un miliard de dolari), Spania (792 milioane de dolari) şi Germania (451 milioane de dolari).

Principalele ţări care primesc bani din România sunt Spania (127 milioane de dolari), Republica Moldova (109 milioane de dolari) şi Italia (71 milioane de dolari).

About News Report