Cate camere video, care depisteaza soferii fara rovinieta, sunt in Romania

Cate camere video, care depisteaza soferii fara rovinieta, sunt in Romania
Comments Off on Cate camere video, care depisteaza soferii fara rovinieta, sunt in Romania, 10/06/2015, by , in Business today

Numarul camerelor video fixe prin intermediul carora sunt depistati soferii care circula cu autoturismele fara sa plateasca rovinieta a crescut la 74, dupa ce Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a anuntat ca de marti, 09-06-2015, au intrat in functiune inca doua astfel de puncte de control.

In ultimele luni, pe drumurile din tara noastra au fost amplasate 39 de puncte fixe de control, iar de ieri, au devenit functionale inca doua. Conform oficialilor CNADNR, noile camere de control au fost amplasate in localitatile Măneciu (DN 1A) si Buzoești (DN 65A), scrie auto-bild.ro. CNADNR a furnizat recent  si lista cu amplasarea celorlalte puncte fixe prin care se controleaza, in momentul de fata, valabilitatea rovinietelor.

Controlul rovinietelor se mai face si cu ajutorul a 14 camere video mobile, care sunt impartite intre cele sapte Directii Regionale de Drumuri si Poduri din subordinea CNADNR. Punctele mobile sunt amplasate, in general, pe sectoarele de drumuri nationale pe care nu exista puncte fixe de control.

Anul trecut, CNADNR a incasat din plata rovinietei 252 de milioane de euro, cu 3 milioane mai mult fata de 2013. Cei care nu s-au conformat au primit amenzi, iar peste 220.000 de contraventii au adus la buget peste 20 de milioane de euro, insa aproximativ 60% sunt contestate in instanta.

About News Report