Cât scot românii din buzunar pentru Moș Nicolae?

Cât scot românii din buzunar pentru Moș Nicolae?
Comments Off on Cât scot românii din buzunar pentru Moș Nicolae?, 05/12/2014, by , in Lifestyle

La nivel declarativ, romanii vor cheltui anul acesta aproximativ 294 lei, fiind similar cu cel de anul trecut (290), conform datelor celui mai recent studiu de piata realizat de Mednet Marketing Research Center.

Aproximativ 50% dintre persoanele intervievate intentioneaza sa aloce pentru aceasta ocazie speciala o suma cuprinsa intre 100 si 250 de lei, in timp ce 30% vor cumpara cadouri de pana in 500% lei, notează Capital.ro.

Potrivit studiului, in aproape 80% dintre familiile orasenilor intervievati va poposi Mos Nicolae pentru a aduce cadouri copiilor cuminti si nu numai. Comparativ cu anul trecut, bazinul celor care intentionează sa cumpere cadouri cu aceasta ocazie este constant, neinregistrand cresteri sau scaderi semnificative din punct de vedere statistic.

Anul acesta, la fel ca si in anii anteriori, Mos Nicolae va aduce in ghetute daruri diverse, cele mai intalnite fiind dulciurile si jucariile deoarece 54,4% dintre respondeti au afirmat ca vor cumpara astfel de produse.

Comparativ cu anul trecut a scazut numarul celor care le cumpara celor dragi articole vestimentare, acestea fiind oferite cadou cu ocazia Craciunului, si a crescut numarul celor care s-au orientat catre alte categorii de cadouri cum ar fi cartile.

Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ pentru Bucuresti si orasele cu peste 100.000 locuitori, i perioada 25 – 28 noiembrie 2014. Au fost intervievate telefonic 800 persoane cu varsta cuprinsa in intervalul 18 – 65 ani. Marja de eroare a studiului este de ±3,46%.

About News Report