Cat castiga cel mai bine platit pensionar din Romania

Cat castiga cel mai bine platit pensionar din Romania
Comments Off on Cat castiga cel mai bine platit pensionar din Romania, 23/06/2015, by , in Business today

In Romania cei mai multi dintre cei peste 5 milioane de pensionari, traiesc destul de greu din punct de vedere financiar. Avem insa si pensionari fericiti, pentru ca primesc pensii cu patru zerouri.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, declara la inceputul lui 2015 ca cea mai mare pensie din Romania se ridica la 28.852 de lei pe luna si este incasata de o persoana din Bucuresti, care si-a desfasurat viata profesionala in domeniul magistraturii. Si tot in Bucuresti sunt cele mai multe persoane care au pensii de un leu, acestea incasand lunar 350 de lei in baza unei indemnizaţii de completare, scrie adevarul.ro.

A doua cea mai mare pensie din Romania se ridica la 19.400 de lei si este incasata de o persoana din Satu-Mare.  Un aradean primeste lunar pensie de peste 19.000 de lei, un sucevean, peste 16.600 de lei pe luna, iar un pensionar din judetul Teleorman, aproximativ 13.800 de lei.

Opt pensionari din Bucuresti, Satu-Mare, Arad, Suceava, Teleorman, Timis, Brasov si Hunedoara incaseaza lunar pensii de peste 10.000 de lei, potrivit datelor Casa de Naţionala de Pensii si alti trei pensionari din Calarasi, Buzau si Ilfov castiga peste 9.000 de lei lunar din pensia platita in sistemul public de asigurari sociale.

Potrivit Ministrului Muncii, 24% din pensionari, adica 1,264 milioane de persoane, au o pensie pana in 500 de lei, iar la sfarsitul anului trecut, Romania avea 5.346 milioane de pensionari, cu o pensie medie de 847 de lei.

About News Report