Cat au cheltuit romanii pe litoral in primul weekend din septembrie

Cat au cheltuit romanii pe litoral in primul weekend din septembrie
Comments Off on Cat au cheltuit romanii pe litoral in primul weekend din septembrie, 08/09/2015, by , in Business today

Aproximativ 120.000 de romani au petrecut sfarsitul de saptamana la mare, cheltuind in jur de 5,5 milioane de euro, in cel mai aglomerat weekend de septembrie din ultimii ani pe litoral, a anuntat, luni, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

“Numarul mare de turisti ajunsi in acest weekend pe litoral a depasit si cele mai optimiste asteptari ale hotelierilor, care au avut un grad de ocupare ca intr-un sfarsit de saptamana din plin sezon. Desi nici asociatiile de promovare si nici autoritatile locale n-au promovat litoralul in aceasta perioada, peste 120.000 de romani au ajuns in weekend la mare, iar singurele merite sunt ale hotelierilor care au scazut tarifele si ale vremii bune din ultimele zile”, se arata intr-un comunicat al FPTR, citat de Mediafax.ro.

“Cheltuielile pentru mancare si distracţie au scazut considerabil fata de varful de sezon, cand pentru o zi de litoral un turist trebuia sa aiba in buzunar minim 150 de lei. Acum, pentru doua zilei pe litoral, incluzand cazarea si masa, un turist a cheltuit, in medie, 200 de lei, aproape cat il costa transportul pana la mare”, a declarat Dragos Raducan, prim-vicepresedintele executiv al FPTR.

Astfel, cei 120.000 de romani au cheltuit pe litoral, in primul weekend din septembrie, 24 de milioane de lei (5,5 milioane de euro).

Programul “Litoralul pentru toţi”, sustinut exclusiv de hotelierii din statiunile de la mare, se desfasoara in perioada 31 august – 11 octombrie si pune la dispozitia turistilor locuri cu tarife reduse cu pana la 60%.

About News Report