Cat ar putea costa un al treilea pod peste Dunare

Cat ar putea costa un al treilea pod peste Dunare
Comments Off on Cat ar putea costa un al treilea pod peste Dunare, 20/08/2014, by , in Business today

Potrivit unor studii de fezabilitate, constructia celui de-al treilea pod peste Dunare ar putea costa intre 200 si 270 milioane de euro, iar pentru amplasamentul acestuia sunt luate in calcul patru variante.

Elean Gagov, expert la ministerul bulgar al dezvoltarii regionale, spune ca sunt analizate patru posibile locuri pentru al treilea pod: Oryahovo – Bechet, Silistra – Calarasi, Ruse – Giurgiu si Nikopol – Turnu Magurele, optiunea finala urmand sa fie aleasa in aproximativ doua luni.

Intr-o a doua etapa se va decide daca acest nou pod va avea si linie de tren. Reprezentatul bulgar spune ca Transproekt 2001, compania romaneasca ce a facut studiile de fezabilitate, a sugerat posibilitatea construirii unui tunel pe sub Dunare daca s-ar alege unul dintre amplasamentele Nikopol – Turnu Magurele sau Oryahovo – Bechet. Totusi, optiunea ar implica o majorare cu 70 milioane euro a costurilor totale de constructie.

Bulgaria şi Romania si-au exprimat disponibilitatea de a construi cat mai multe poduri pentru a lega regiunile sarace de pe cele doua maluri ale Dunarii, pentru atragerea investitiilor, cresterea traficului si sustinerea afacerilor locale, relateaza Mediafax.ro.

Rapoartele oficiale arata ca in medie, podul Giurgiu-Ruse este traversat de circa 1.000 de TIR-uri/zi, iar Calafat-Vidin, de 500.

About News Report