Carnea s-ar putea ieftini cu 15% din 2015

Carnea s-ar putea ieftini cu 15% din 2015
Comments Off on Carnea s-ar putea ieftini cu 15% din 2015, 19/10/2014, by , in Business today

La sfârşit de an, românii primesc si vesti bune. Crăciunul de anul acesta ar putea fi ultimul în care românii vor mai cumpăra carne cu TVA de 24%, caci de la 1 ianuarie carnea va fi mai ieftina cu 15%.

Asa cum guvernul a anuntat, carnea va fi următoarea grupă de alimente la care se va reduce TVA-ul de la 24% la 9%. Alături de carne, ar mai beneficia de reducerea TVA-ului legumele, fructele şi produsele bio.

“Sectorul producţiei de carne este primul care trebuie ajutat în cazul în care vorbim despre reducerea Taxei pe Valoare Adăugată /TVA/ şi la alte categorii de produse. Cred că în luna noiembrie, când vor avea loc discuţii cu FMI, dar când se va schita şi bugetul pe anul 2015, vom fi în măsură să anunţăm o nouă decizie”, a declarat  vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Nu mai puţin de 15 state din UE au cote reduse de TVA pentru alimente şi România urmează să se alăture acestora întrucât ţara noastră are a doua cea mai mare taxă pe valoarea adăugată pe hrană din UE.

About News Report