Care vor fi cele mai puternice economii in 2050?

Care vor fi cele mai puternice economii in 2050?
Comments Off on Care vor fi cele mai puternice economii in 2050?, 18/11/2014, by , in Business today

Economistii de la PriceWaterhouseCoopers (PwC) au realizat un top al economiilor care vor conduce lumea in 2050. In mod surprinzator, Marea Britanie iese din Top 10 și Indonezia va fi in Top 5.

Clasamentul natiunilor E7 (Economii emergente) va fi condus de India si China in 2050, dar va include si Brazilia, Rusia, Indonezia, Mexic si Turcia.

Conform specialistilor, China va depasi SUA pana in 2017, devenind astfel cea mai mare economie globala. Germania isi va pierde prima pozitie in Europa si Rusia va deveni cea mai puternică economie de pe “Bătrânul Continent”.

Cât despre economia României, ambasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, ES Martin Harris Obe a declarat: “Avem o provocare pe termen lung, este vorba despre provocarea care ţine de competitivitatea în Europa. Dacă menţinem rata de creştere economică slabă de acum, după 2050 nu va fi nicio economie europeană în top zece economii din lume. Avem o competitivitate mare cu India, China, Rusia şi cred că în primul rând e important să dezvoltăm şi să menţinem o relaţie dinamică cu aceste economii. România se poate aștepta la o creștere economică de șase la sută în fiecare an”.

About News Report