Când vor putea circula bucureștenii pe tronsonul de metrou Drumul Taberei-Eroilor

Când vor putea circula bucureștenii pe tronsonul de metrou Drumul Taberei-Eroilor
Comments Off on Când vor putea circula bucureștenii pe tronsonul de metrou Drumul Taberei-Eroilor, 10/12/2015, by , in Business today

Lucrările la linia de metrou Magistrala 5 – secţiunea Râul Doamnei – Eroilor vor fi gata la sfârşitul anului viitor, dar bucureștenii vor putea circula cu metroul din martie 2017.

“Vom finaliza lucrările la sfârşitul anului 2016, vom începe problele tehnologice la sfârşitului lui 2016, probe tehnologice obligatorii pentru punerea în funcţiune şi pentru a crea condiţiile de siguranţă pentru transportul călătorilor, astfel încât preconizăm că în martie 2017 vom începe traficul cu călători”, a declarat miercuri directorul de investiţii al Metrorex, Constantin Mustăţea.

Mustățea a mai spus că şapte staţii de metrou din cele zece ale tronsonului lucrările sunt finalizate în proporţie de 100% şi există fonduri suficiente pentru finalizarea proiectului.

“Stadiul lucrărilor la cele zece staţii variază între 40 şi 100%. Din punct de vedere al structurii, aici la Valea Ialomiţei şi încă la alte şase staţii, deci şapte din zece sunt finalizate 100%. Depoul Valea Ialomiţei, de lângă staţia Valea Ialomiţei, lucrările sunt în grafic, din punct de vedere al structurii, sunt finalizate. Au început lucrările de finisaje, respectiv compartimentări, pregătire calea de rulare pentru fundaţie. Lucrările continuă, mai ales că avem în momentul de faţă şi o propunere de buget, putem continua lucrările fără a avea niciun fel de blocaj”, a mai declarat directorul de investiţii al Metrorex.

Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, în lungime totală de 6,8 km, va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

About News Report