Business Club Dignitas : investitii si dezvoltare

Business Club Dignitas : investitii si dezvoltare
Comments Off on Business Club Dignitas : investitii si dezvoltare, 14/10/2014, by , in Evenimente

 

“Demnitate prin prosperitate”- Conferintele Clubului de Business al Fundatiei Dignitas continua marti, 14 octombrie, ora 19:00, la Hotel Hilton, Bucuresti

Fundatia Dignitas organizeaza cea de-a treia intalnire din seria de evenimente dedicata stimularii investitiilor in economia romaneasca. Conferinta va avea tema Parteneriatul Public Privat – modele de bune practici. Vor fi prezenti reprezentanti din companii romanesti si straine, din ministere, diplomati, membri ai organizatiilor neguvernamentale, jurnalisti.

Invitati in dezbaterea moderata de Radu Soviani si Loredana Popescu: Eugen Teodorovici – ministru, Ministerul Fondurilor Europene, Florin Jianu – ministru, Ministerul pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, Laurent Lalague, CEO Apa Nova, George Costache, CEO Siemens, Daniela Nemoianu, Executive partner KPMG, din partea Consiliului Investitorilor Straini, Viorel Micescu – Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale, Daniel Stefănică – avocat, firma de avocatura Grigorescu Stefanica, Prof.univ.dr. Stefan Deaconu, avocat partener la firma Leaua&Asociaţii”, Laszlo Pacso, Presedinte Asociatia ADESCO, fondator al proiectului Business Days. Marius Ionita, CEO Institutul pentru Politici Sociale.

Evenimentul se bucura de sustinerea Consiliului Investitorilor Straini si de Forumul Investitorilor Autohtoni.

Dezbaterile se vor axa pe subiecte referitoare la necesitatea cresterii investitiilor in domeniile relevante pentru dezvoltarea si modernizarea Romaniei, prin sporirea numarului de proiecte realizate prin parteneriate public-private: conlucrarea in realizarea unor proiecte de anvergura, elaborate de catre ONG-uri si sustinute de către mediul antreprenorial pentru a genera transformări cu impact benefic semnificativ in comunitati; rolul si importanta autoritatilor publice in realizarea parteneriatelor public-private; propuneri de imbunatatire a legislatiei in domeniu pentru crearea unui cadru legal flexibil, care sa permita derularea de proiecte diverse, modele de succes derulate prin parteneriate public-private in alte tari si in Romania.

Proiectul inceput in octombrie anul trecut, va continua cu organizarea unei Gale la finalul anului, in care vor fi premiate initiative de succes.

Ca rezultat pe termen lung, dorim crearea unei platforme de relationare intre factorii direct implicati in acest proces de dezvoltare: companii straine care investesc in Romania, companii romanesti din mediul privat si sectorul de stat, antreprenori, sectorul neguvernamental.

Scopul Business Club Dignitas este sa supuna atentiei intregii societati diverse aspecte referitoare la viitorul economiei romanesti, sa identifice probleme si sa caute solutii pentru crearea unui mediu economic stabil si stimulativ, prin formarea unor grupuri de reflectie tematice, in care sa fie atrasi, alaturi de oameni de afaceri, antreprenori, oameni de stiinta, economisti, factori de decizie din administratia publica centrala si locala, reprezentanti ai sectorului neguvernamental, lideri de opinie, profesionisti in domenii diverse.

Parteneri media: The Money Channel, Economistul, Business Days Magazine, Radio Prodiaspora, Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania, Clubul Presei Transatlantice, Foreign Policy.

About Business Editor