Bursa din Shanghai a închis în scădere cu 7,6%, iar cea de la București a deschis în scădere

Bursa din Shanghai a închis în scădere cu 7,6%, iar cea de la București a deschis în scădere
Comments Off on Bursa din Shanghai a închis în scădere cu 7,6%, iar cea de la București a deschis în scădere, 25/08/2015, by , in Business today

Bursa din Shanghai a închis în scădere marţi cu 7,6%, înregistrând cel mai grav declin pe parcursul a patru zile după 1996, din cauza temerilor investitorilor că Guvernul de la Beijing abandonează măsurile de susţinere a pieţei financiare, în timp ce bursa din Tokyo a coborât cu 4%.

Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de marţi. Indicele de referinţă BET a consemnat o depreciere de 1,98% în aproximativ 30 de minute de tranzacţionare, după ce luni indicele celor mai lichide 10 acţiuni listate a pierdut 6,32% din valoare.

Shanghai Composite Index a coborât sub nivelul de 3.000 de puncte pentru prima oară în ultimele opt luni. Pe parcursul a patru şedinţe de tranzacţionare, începând din 19 august, indicele bursei din Shanghai a scăzut cu 22%, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Peste 700 de acţiuni s-au depreciat marţi cu limita maximă de 10%, la Shanghai, între acestea fiind şi titlurile PetroChina, cea mai mare companie chineză în funcţie de capitalizarea de piaţă.

Speculaţiile din jurul intenţiilor guvernului chinez s-au intensificat din 14 august, după ce autoritatea de reglementare a pieţei de capital a semnalat că autorităţile vor reduce campania de susţinere a cotaţiilor acţiunilor, ca urmare a reducerii volatilităţii.

China Securities Regulatory Commission nu a încercat să calmeze investitorii, după prăbuşirea de luni a bursei, care a închis în declin cu 8,5%.

Declinul de marţi este a şaptea scădere de peste 6% a indicelui din Shanghai din ultimele trei luni.

Banca americana de investitii Goldman Sachs estimeaza intr-o nota ca scaderea preturilor materiilor prime precum si recenta slabiciune economiei si monedei Chinei nu vor reusi sa duca economia mondiala in recesiune

About News Report