BMW vrea să investească în America de Nord

BMW vrea să investească în America de Nord
Comments Off on BMW vrea să investească în America de Nord, 03/07/2014, by , in Business today

Cunoscuta companie germană BMW urmează să investească circa 1 miliard de dolari, pentru a costrui o fabrică în Mexic. Fabrica ar urma să livreze anual, aproximativ 150.000 de maşini.

Potrivit unei surse apropiate situaţiei, fabrica din Mexic ar urma sa pornească în anul 2019. Uzina, a doua a BMW în America de Nord, va fi construită în San Luis Potosi, la 400 de kilometri nord-vest de Mexico City, şi va angaja 1.500 de oameni, scrie Bloomberg.

Principalii rivali ai BMW pe piaţa maşinilor de lux, Mercedes-Benz şi Audi, au anunţat deja planuri să construiască fabrici în Mexic, unde costurile de producţie sunt cu circa 20% mai mici decât în SUA.

Având în vedere cererea record de maşini scumpe la nivel internaţional, BMW, Audi si Mercedes urmăresc extinderea în cât mai multe state americane, notează Mediafax.ro.

Vânzările sub brand BMW în Statele Unite au crescut în prima jumătate a acestui an cu 12%, la 157.382 unităţi. Livrările Mercedes au avansat 6,8%, la 151.624 maşini, iar cele ale Audi cu 14%, la 74.277 maşini.
“BMW nu-şi permite să concureze cu Mercedes şi Audi având un dezavantaj al costurilor cu forţa de muncă. Companiile germane îşi asumă, însă, riscuri semnificative într-o ţară care are puţină istorie în producţia de maşini de lux”, a declarat Erik Gordon, profesor la Ross School of Business a Universităţii din Michigan.

About News Report