Berea la draft va beneficia de 9% TVA

Berea la draft va beneficia de 9% TVA
Comments Off on Berea la draft va beneficia de 9% TVA, 11/06/2015, by , in Business today

Taxa pe valoarea adaugata va fi redusa la 9% pentru berea la draft, in baza unui amendament aprobat, ieri, de catre deputati la ordonanta care micsoreaza TVA pentru produsele alimentare, pregatita de Guvern sa fie aplicata din luna iulie a anului in curs.

Propunerea amendamentului a venit de la Adrian Merka, deputatul minoritatilor nationale, si a fost preluata si de comisia de buget.

“Berea va fi incadrata tarifar la codul NC 22 03 00 10, fiind singura bautură alcoolica destinata consumului exclusiv in restaurante, necesitand instalatii specifice de servire detinute de persoane juridice. Din acest punct de vedere, nu exista riscul ca vanzarea in HORECA sa capete o dimensiune de retail, datorita caracterului de servire a berii la draft specific doar industriei ospitalitatii”, a motivat initiatorul amendamentului.

Potrivit mediafax.ro, amendamentele adoptate mai prevad ca, pentru berea produsa de mici fabrici de bere independente, a caror productie in anul calendaristic precedent nu a depasit 200.000 hl/an, iar pentru anul in curs antrepozitarul autorizat declara pe proprie raspundere ca va produce o cantitate mai mica de 200.000 hl/an, se aplica nivelul redus al accizelor specifice.

Regimul se aplică inclusiv pentru berea livrata pe teritoriul Romaniei de catre mici fabrici de bere situate in alte state membre, potrivit prevederilor din norme.

Fiecare mica fabrica de bere are obligatia de a depune la autoritatea competenta, pana la data de 15 ianuarie a fiecarui an, o declaratie pe propria raspundere privind cantitatea de bere pe care a produs-o in anul anterior si/sau cantitatea de bere pe care urmeaza sa o produca in anul in curs.

About News Report