BERD a devenit acționar al Bursei de Valori București

BERD a devenit acționar al Bursei de Valori București
Comments Off on BERD a devenit acționar al Bursei de Valori București, 19/11/2014, by , in Business today

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a cumpărat 4,99% din acțiunile Bursei de Valori București (BVB).

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a cumpărat 4,99% din acțiunile Bursei de Valori București (BVB), piata de capital din Romania fiind cea mai mare bursă din Europa de Sud-Est.

“România și-a stabilit un obiectiv pentru Bursă, acela de a fi clasificată ca piață emergentă — implicit acțiunile românești ar fi incluse în indicele MSCI Emerging Markets, față de includerea actuală în indicele MSCI Frontier Markets. BERD va susține reforma cadrului juridic și de reglementare pentru a contribui la atingerea acestui obiectiv”, se arată într-un comunicat trimis de BERD, notează Agerpres.

“Planul nostru este de a construi o piață de capital modernă, performantă, cu Bursa de Valori București în centrul acesteia. Ne dorim ca aceasta să devină centrul financiar pentru Europa de Sud-Est, un nou centru de afaceri și inovare și, astfel, să îmbogățim climatul investițional din regiune. Sunt mândru ca BVB are un nou acționar din lumea financiară, care demonstrează valori esențiale pentru creștere economică și dezvoltare durabilă”, a declarat directorul general al Bursei de Valori București, Ludwik Sobolewski.

În septembrie 2014, la BVB erau listate 83 de companii, inclusiv cele mai reprezentative pentru România: OMV Petrom, Romgaz, Fondul Proprietatea, BRD Groupe Société Générale, Banca Transilvania, Electrica și Transgaz.

Citește și: “Care vor fi cele mai puternice economii in 2050?”

About News Report