BCR a primit un plafon suplimentar pentru creditele prin programul Prima Casa

BCR a primit un plafon suplimentar pentru creditele prin programul Prima Casa
Comments Off on BCR a primit un plafon suplimentar pentru creditele prin programul Prima Casa, 30/09/2014, by , in Business today

Banca Comercială Romană (BCR) va putea acorda credite prin programul Prima Casa în valoare de circa 136 milioane lei, după ce a obţinut un plafon suplimentar în urma realocării de către Guvern a sumelor neutilizate pentru achiziţiile de locuinţe construite de ANL.

Pana la mijlocul lunii octombrie, banca estimează că va acorda aproximativ 1.000 de împrumuturi pentru achiziţia de locuinţe de orice tip în cadrul programului guvernamental.

“Evoluţia vânzărilor de credite ipotecare a arătat o creştere a creditului ipotecar standard ce a egalat vânzările prin programul Prima Casă, însă, ca de obicei la finalul plafonului alocat Progamului, evoluţiile recente indică vânzări mai puternice pe Prima Casă”, se arată într-un comunicat al BCR.

Fondul estimează că numărul de solicitări depuse pentru Prima Casă va atinge maximul în perioada imediat următoare, după realocarea sumelor destinate iniţial locuinţelor ANL, asigurând clienţii că nu vor fi întârzieri la procesarea cererilor.

About News Report