Bateria care poate revoluționa piața smartphone-urile

Bateria care poate revoluționa piața smartphone-urile
Comments Off on Bateria care poate revoluționa piața smartphone-urile, 20/04/2015, by , in Media & Brands

Cercetatorii de la Stanford University au creat o baterie din aluminiu care se incarca intr-un minut, este usoara, flexibila si relativ ieftin de produs, scrie Reuters.

Cea mai mare problemă a telefoanelor inteligente o reprezintă autonomia bateriei fiindcă acestea țin tot mai puțin, pe măsură ce teelfonul devine mai performant.

La Stanford University s-a construit un prototip de baterie din aluminiu la care grafitul este folosit pentru catod, iar aluminiul, pentru anod. Prototipul este flexibil, deci poate fi folosit si la viitoare aparate care se pot indoi, insa marele avantaj este ca bateria se incarca intr-un minut, scrie HotNews.ro.

“Bateria este durabila si nu ia foc nici daca o gauresti”, a declarat profesorul Hongjie Dai de la Stanford University. Cercetatorii spun ca bateria poate tine 7.500 de cicluri de incarcare.

In prezent problema este insa ca bateria nu are tensiune electrica suficienta, insa imbunatatirile aplicate materialului din care ste construit catodul ar putea face ca bateria sa fie viabila din punct de vedere comercial.

About News Report