Auchan a plătit 257 milioane euro pentru a cumpăra Real în România

Auchan a plătit 257 milioane euro pentru a cumpăra Real în România
Comments Off on Auchan a plătit 257 milioane euro pentru a cumpăra Real în România, 10/03/2015, by , in Business today

Auchan a plătit 257 milioane euro pentru achiziţia celor 20 de hipermarketuri Real din România, inclusiv a spaţiilor în care funcţionează o parte din magazine şi galeriile comerciale ataşate.

Tranzacția dintre Auchan și Real s-a încheiat definitiv anul trecut. Astfel, în raportul anual al Auchan, la capitolul fond comercial (goodwill – n.r.) se menţionează că un impact pozitiv de 552 milioane euro este datorat în principal achiziţiilor magazinelor Real din Rusia, pentru 506 milioane euro, şi a celor din România, pentru 41 milioane euro.

La începutul acestui an, Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea de către Auchan a spaţiilor în care funcţionează 12 hipermarketuri şi galerii comerciale, operate de retailer, tranzacţia fiind una dintre cele mai mari de pe piaţa de retail din Europa Centrală şi cea mai mare din România din 2014, scrie Mediafax.

Spaţiile preluate sunt din două din Timişoara, Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Satu Mare, Galaţi, Ploieşti, Bucureşti Berceni, Constanţa, Bucureşti Pallady şi Piteşti.

După integrarea acestor hipermarketuri, Auchan România a încheiat anul 2013 cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fără taxe, de peste două ori mai mari comparativ cu 2012

About News Report