Au schimbat anul școlar, au dat planurile tuturor peste cap

Au schimbat anul școlar, au dat planurile tuturor peste cap
Comments Off on Au schimbat anul școlar, au dat planurile tuturor peste cap, 14/09/2015, by , in Business today

Turiştii români care au contractat deja 10.000 de sejururi pentru vacanţa de iarnă riscă să piardă sumele cheltuite din cauza modificării structurii anului şcolar.

Mii de români riscă să piardă sejururi deja contractate pentru perioada vacanţei de iarnă, dar și pentru cea de vară din 2016, din pricina faptului că Ministerul Educației a schimbat programa școlară.

“Schimbarea structurii anului şcolar se face controlat, după discuţii inclusiv cu reprezentanţii din turism, pentru că perioadele de vacanţe sunt extrem de importante pentru toţi care activează în această industrie. Nu doar că nu am fost consultaţi, nu a fost făcută o consultare publică, proiectul nu a fost în dezbatere publică, ci publicat tacit în Monitorul Oficial, cu patru zile înainte de începerea anului şcolar 2015-2016, punându-ne în faţa unui fapt împlinit”, a declarat pentru Mediafax Aurelian Marin, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Se pare că deja clienţii au achitat pachetele turistice, acestea fiind nerambursabile conform contractelor deja semnate odată ce au fost achiziţionate la preţuri de early booking. Astfel, aceștia vor avea două soluții: fie vor accepta să piardă bani, fie nu vor mai duce copiii la școală în ultima săptămână de vară.

Potrivit unui ordin al Ministrului Educaţiei, publicat joi în Monitorul Oficial, noul an şcolar începe luni şi cuprinde o vacanţă de iarnă de trei săptămâni în loc de două şi una de vară care se încheie pe 11 septembrie.

Sursa: fanatik.ro

About News Report