Asociaţia Bancherilor anunta: Dobanzile la credite vor continua sa scada

Asociaţia Bancherilor anunta: Dobanzile la credite vor continua sa scada
Comments Off on Asociaţia Bancherilor anunta: Dobanzile la credite vor continua sa scada, 14/09/2014, by , in Business today

Vesti din ce in ce mai bune pentru romanii care au credite sau pentru cei care au de gand sa-si faca. Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţe, este de parere ca dobanzile la credite vor fi intr-o continua scadere in perioada urmatoare.

Radu Graţian Gheţe crede ca o eventuala scadere a dobanzilor la credite va determina cresterea cererii pentru noi imprumuturi. “Lumea are impresia că noi, bancherii, suntem foarte supăraţi când scad dobânzile. Nu suntem, pentru că atunci când scad dobânzile înseamnă că începe să crească cererea, principala pondere în veniturile noastre fiind dobânzile la credite. Trebuie să ne gândim că acest volum (de venituri – n.r.) poate fi menţinut la acest nivel sau crescut fie prin creşterea dobânzilor, ceea ce e un dezastru, fie prin creşterea volumului de creditare”, a declarat Gheţea într-o conferinţă de presă.

Acesta a apreciat si revenirea creditelor prin programul “Prima casa”: “Dobanzile se vor reduce pe toată gama de credite si se misca si activitatea de vânzare-cumpărare a imobilelor ceea ce indică şi o revenire a creditelor ipotecare”.

Sursa: zf.ro

About News Report