Apple a crescut prețurile în Rusia cu 25%. Pierd americanii bătălia cu Samsung?

Apple a crescut prețurile în Rusia cu 25%. Pierd americanii bătălia cu Samsung?
Comments Off on Apple a crescut prețurile în Rusia cu 25%. Pierd americanii bătălia cu Samsung?, 27/11/2014, by , in Media & Brands

Americanii de la Apple au crescut preţurile telefoanelor iPhone vândute în Rusia cu 25%. Decizia a fost luată din pricina devalorizării rublei față de dolar de la începutul anului.

În timp ce Samsung Electronics a redus preţurile smartphone-urilor sale în Rusia, Apple le-a crescut cu 25%.

Preţul unui iPhone 6 cu capacitate de stocare de 16 gigabiţi a fost majorat miercuri la 39.990 de ruble (847 dolari), de la 31.990 de ruble, potrivit magazinului online al Apple din Rusia. Preţul iPhone 6 este cu 60% mai mare decât preţul de 24.990 de ruble al Galaxy S5, care a fost redus marţi cu 11%.

“Vânzările Apple în Rusia probabil că vor scădea după majorarea semnificativă a preţului. Producătorii de telefoane cu soft Android, inclusiv Samsung, ar putea încerca să se folosească de această perioadă pentru a câştiga cotă de piaţă în Rusia”, a declarat Eldar Murtazin, analist la Mobile Research Group în Moscova.

Preţul unui iPhone în Rusia era cel mai mic din Europa, de circa 700 de dolari, motiv pentru care i-a făcut pe unii turişti străini să cumpere iPhone-uri la Moscova.

About News Report