Aplicatia “snapchat”, evaluata la 10 miliarde de dolari deși a avut venituri de ZERO dolari

Aplicatia “snapchat”, evaluata la 10 miliarde de dolari deși a avut venituri de ZERO dolari
Comments Off on Aplicatia “snapchat”, evaluata la 10 miliarde de dolari deși a avut venituri de ZERO dolari, 01/08/2014, by , in Business today

“Snapchat”, aplicatia realizata de compania cu acelasi nume, are functia de autodistrugere a mesajelor si fotografiilor.Compania negociaza cu alte companii chineze pentru o investitie care i-ar putea ridica valoarea la 10 miliarde de dolari.

Valoarea atat de mare a Snapchat nu este neobisnuita pentru industria de telecomunicatii din SUA, insa THE Huffington Post atrage atentia ca aceasta companie nu a produs niciun dolar pana in prezent.

Snapchat a intrat in atentia internationala a media dupa ce atat Facebook, cat si Google au facut oferte de 3 miliarde de dolari, respectiv 4 miliarde de dolari pentru a cumpara aceasta aplicatie. Insa, Snapchat a refuzat ambele oferte.

Aceasta aplicatie pentru telefoane de ultima generatie a devenit foarte populara dupa lansarea sa in septembrie 2011, dar a lansat si multe ingrijorari, deoarece acest serviciu poate sa ofere tinerilor o falsa impresie de securitate, atunci cand isi publica fotografiile.

Potrivit Mediafax.ro, institutia americana, Federal Trade Commission a acuzat Snapchat ca isi inseala utilizatorii, in privinta caracterului efemer al ‘’snaps’’-urilor publicate, dar si de faptul ca a colectat fara sa ii anunte contactele din agendele celor care poseda un iPhone, iPad sau iPod.

Aceeasi institutie americana a reprosat faptul ca Snapchat nu si-a securizat suficient serviciul “Find a Friend”, care a permis piratilor cibernetici sa patrunda in baza sa de date si sa fure astfel nume si numere de telefon de la 4,6 milioane de utilizatori.

Snapchat a precizat ca va raspunde acuzatiilor semnalate de FTC si ca a rezolvat deja mai multe dintre aceste probleme, asigurindu-si utilizatorii ca va continua sa investeasca in sisteme de securitate care sa impiedice comiterea altor abuzuri.

About News Report