ANPC, in control la bancile care au dat credite in franci elvetieni

ANPC, in control la bancile care au dat credite in franci elvetieni
Comments Off on ANPC, in control la bancile care au dat credite in franci elvetieni, 10/07/2015, by , in Business today

ANPC a inceput controlul la toate bancile care au in portofolii credite in franci elvetieni, dar si la celelalte implicate in procese, a declarat presedintele autoritatii, Marius Dunca, care a precizat ca si-ar dori ca legea sa-i permita  sa suspende bancilor activitatea de creditare.

“Avem un control tematic la operatorii financiar-bancari. Daca nu ne-au primit sa fim prezenti la negocieri (cele organizate de AURSF impreuna cu reprezentantii debitorilor in franci elvetieni – n.r.), ne primesc sigur ca organ de control. Mi-as dori sa-mi permita legea sa le suspend activitatea de creditare catre persoane fizice. Caut in legislatie portita care-mi permite acest lucru”, a declarat Dunca, citat de Mediafax.

Marius Dunca a participat, joi, la o conferinta de presa organizata impreuna cu Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) si Grupul Clientilor cu Credite in CHF (GCCC), dupa finalizarea negocierilor cu bancile pe tema creditelor in franci elvetieni.

ANPC va verifica daca “masurile de reglare a deficientelor” au fost luate de catre institutiile de credit, iar acestea sa dovedeasca cum au solutionat problemele clientilor, presedintele autoritatii precizand ca bancile nu au venit cu nicio masura in sprijinul debitorilor.

Toate bancile care au oferit credite in franci elvetieni si  toate celelalte cu care ANPC are procese, vor avea parte de controalele ANPC, urmand ca autoritatea sa comunice mai multe detalii dupa finalizarea acestora.

About News Report